Anti-age proizvodi uz koje će vam koža blistati bez obzira na godine

  6540
  0

  Anti-age proizvodi su oni koji se koriste za sprečavanje ili smanjivanje pojave bora i drugih znakova starenja na koži. Kako bi vaša koža blistala bez obzira na godine, postoji nekoliko proizvoda koje biste trebali uključiti u svoju rutinu neglede.

  Prvo, važno je da se odlučite za proizvod koji odgovara vašem tipu kože. Ako imate suhu kožu, trebali biste se odlučiti za proizvod koji sadrži više hidratantnih sastojaka kako bi se koža zaštitila od isušivanja. Ako imate masnu kožu, trebali biste se odlučiti za proizvod koji će regulisati lučenje sebuma i sprečiti pojavu mitesera.

  Jedan od najefikasnijih anti-age proizvoda je retinol, derivat vitamina A koji pomaže u obnavljanju kože i smanjenju bora. Retinol se može naći u mnogim kremama, serumima i losionima, i preporučuje se da se koristi u kombinaciji sa hidratantnom kremom.

  Hialuronska kiselina je takođe jedan od najefikasnijih sastojaka u anti-age proizvodima. Ova kiselina ima sposobnost da veže veliku količinu vode, što pomaže u hidrataciji kože i daje joj mekoću i elastičnost. Hialuronska kiselina se može naći u mnogim kremama i serumima, a preporučuje se da se koristi u kombinaciji sa drugim hidratantnim sastojcima poput glicerina i alantoina.

  Antioxidansi su takođe važan sastojak u anti-age proizvodima, jer pomažu u sprečavanju štetnog djelovanja slobodnih radikala na kožu. Najpoznatiji antioxidant je vitamin C, koji se može naći u mnogim serumima i kremama. Vitamin C pomaže u smanjenju pojave bora i hiperpigmentacija, te poboljšava teksturu i ton kože.

  Nadalje, osim hijaluronske, koju ćete pronaći u top kremama i formulama na anti-age sceni, tu su i hranjivo prirodno ulje argana te vitamin C za blistavost lica. Iako starenje kože ne možemo spriječiti te se za predviđanja gotovo sigurno možemo osloniti na izgled kože naših roditelja (primjerice majke i kćeri), tijekom života itekako možemo narušiti taj poklon naše genetike.

  Način života utječe na izgled kože, zato ćemo uz šetnje i konzumaciju vode te izbjegavanje alkohola u rutinu uvesti zasigurno nešto od kozmetike sa spomenutim sastojcima. Također, valja znati da kozmetičke kuće posjeduju vlastite laboratorije u kojima ‘kemijaju’ kako bi ti sastojci bili što stabilniji, a primjer je vitamin C koji je inače dosta nestabilan. Zato nije toliko raširen, nalazimo ga u biranim kremama i formulama koje su ujedno i nešto skuplje od klasičnih s, primjerice, hijaluronskom kiselinom. No, kod vitamina C moramo obratiti pažnju i na dodatnu hidrataciju, on može isušiti kožu, kao i sve formule koje imaju tendenciju ujednačavanja puti, odnosno ‘izbjeljivanja’. Ovaj i slični sastojci dolaze kao inspiracija korejskom kozmetikom koja je lider na sceni porculanskog tema. Naime, ti trendovi već neko vrijeme vladaju svjetskom scenom, pa sanjarimo o koži bez ijedne točkice. No, treba biti realan i prihvatiti trendove o prirodnom izgledu te se orijentirati na ono što možemo spriječiti, umjesto da si postavimo previše visoke ciljeve. Te onda budemo nesretni.

  Naime, današnja scena krema, a onda i seruma s visokom koncentracijom aktivnih sastojaka, ima niz fantastičnih rješenja. U današnje vrijeme nude nam se formule koje čine razliku, bitno je izabrati ono što nam odgovara i ne previše komplicirati s ritualima. Anti-age kreme i serumi djeluju nakon nekog vremena, a ne preko noći, a uostalom koži treba oko mjesec dana da se obnovi. Pa ćemo i nakon 30-ak dana uistinu vidjeti neke promjene, razlike i utjecaj onoga što se krije u formuli. Od aktivnih sastojaka koje je zahvalno tražiti u anti-age kremi su i amino-peptidi te niacinamid, odnosno vitamin B3. Djeluju na postojeće i sprječavaju nastanak novih bora, jer potiču “boostanje” kože i daju joj zdravi, nahranjeni izgled. Tu je još niz zahvalnih molekula, a što je koža starija, to joj treba kompleksnija podrška. U dvadesetima su to hijaluronske kreme, u tridesetima dodajte formule s kolagenom, a u četrdesetima, pedesetima i kasnije spas dolazi u obliku retinola i još jače dubinske hidratacije (i zdravog načina života).

  Izvor: https://www.zabavasabalkana.com/

  Previous articleZašto je važno jačati mišiće stražnjice
  Next articleMože li kreatin poboljšati kognitivnu funkciju