Ovo su trenutno najprodavaniji parfemi na svijetu

  5410
  0

  U ovom trenutku, najprodavaniji parfemi na svijetu su:

  Chanel No. 5 - Ovaj luksuzni parfem je klasik koji je oduvijek bio omiljen među ženama diljem svijeta. Proizveden od strane poznate francuske modne kuće Chanel, ovaj parfem je bio favorit mnogih poznatih ličnosti, uključujući Marilyn Monroe, koji je izjavio da "ne spava ukoliko nije nanio Chanel No. 5".
  
  Dior Sauvage - Ovaj parfem je proizveden od strane poznate modne kuće Dior i privlači svojim modernim i neodoljivim mirisom. Kombinacija cvjetnih, začinskih i drvenih nota čini ovaj parfem jedinstvenim i privlačnim za muškarce i žene.
  
  Calvin Klein Euphoria - Ovaj parfem je poznat po svojoj neodoljivoj i sofisticiranoj kombinaciji voćnih, cvjetnih i drvenih nota. Proizveden od strane poznate modne kuće Calvin Klein, ovaj parfem je omiljen među muškarcima i ženama diljem svijeta.
  
  Marc Jacobs Daisy - Ovaj parfem je poznat po svojoj svježoj i cvjetnoj aromi, koja se sastoji od nota jasmina, ruže i gardenije. Proizveden od strane poznate modne kuće Marc Jacobs, ovaj parfem je privlačan za žene diljem svijeta.
  
  Dolce & Gabbana Light Blue - Ovaj parfem se odlikuje svježom i laganom aromom koja se sastoji od nota bergamota, limuna i cvijeta linčića. Proizveden od strane poznate modne kuće Dolce & Gabbana, ovaj parfem je omiljen među ženama diljem svijeta.

  Kako odabrati pravi parfem?

  Bez obzira jeste li ljubitelj mirisa ili ste samo početnik, pronalazak mirisa koji volite može biti zastrašujuće iskustvo. Kad se približite mirisu, jedina informacija koju možete prikupiti o bilo kojem mirisu ispred vas je kako boca izgleda, što vam naravno ne govori ništa.

  Evo nekoliko savjeta – smjernica koje vam mogu pomoći:

  Uradite svoje istraživanje

  Postavite sami sebi pitanje koje mirise već volite?

  Razmislite o vašem raspoloženju i vašem stilu života jer je parfem dio i vaše osobnosti. To je dio zdravog razuma, a dio instinkta. Cvjetni ili citrusni mirisi mogu biti više dobrodošli u profesionalnom okruženju npr. na poslu nego drveni ili začinjeni.

  Intezitet parfema

  Također biste trebali razmisliti o intenzitetu – želite li da drugi primijete miris koji nosite ili je to samo za vas?

  Isprobajte parfem

  Najvažniji dio pronalaženja vašeg novog omiljenog mirisa je, naravno, isprobavanje. Prvo isprobajte parfeme na koži kad god je to moguće!

  Većina ljudi kupuje miris pod prvim utiskom – u roku od nekoliko sekundi! (Šteta, jer se note parfema doslovno istroše u roku od 15-30 minuta. Suština mirisa će se otkriti tek nakon što se ispreplete sa mirisom korisnika i za to treba vremena.

  Glavno pravilo primjene mirisa: „Ne trljajte. “

  Utrljavanje mirisa stvara toplinu koja će brže razgraditi molekule.

  Čak i doba dana, vaša okolina, vaša prehrana, pa čak i vrijeme utiče kako parfem miriše na vama, koliko je moćan i koliko dugo traje.

  Trikovi kako da odaberete pravi miris za vas

  Gornja nota mirisa je ona koju ćete osjetiti kada prvi put raspršujete neki parfem, a on blijedi u roku od 15 minuta, prelazeći u srednju notu. Srednja nota (aka heart note) je tijelo parfema , ostaje istaknuto i podebljano nekoliko sati. Kad se sredina rasprši, ostat će vam zadnja nota: oni bogati, teški mirisi koji ostaju do kraja dana.

  Dakle, ako vidite miris na polici koji sadrži gornju notu koju volite (vanilija!) Sa srednjim i osnovnim notama koje mrzite (ruže!), Vjerovatno će parfem nakon nekoliko sati, mirisati kao nešto što mrzite. Na kraju, nije stvar u pojedinačnim notama, već u tome kako oni rade zajedno.

  Izvor: https://www.zabavasabalkana.com/

  Previous articleAlati za duboku masažu kod kuće
  Next articleOsvješćujemo li važnost mentalnog zdravlja