Home Zdravlje Da li je skidanje stomaka folijom istina ili mit

Da li je skidanje stomaka folijom istina ili mit

5425
0

Skidanje stomaka folijom je tehnika koja se najčešće reklamira kao način da se smanji obim trbuha za jedan ili više centimetara u roku od nekoliko dana. Također se često navodi da folija pomaže u sagorijevanju masnoća i celulita, te da poboljšava cirkulaciju i tonus kože. Međutim, postoje sumnje u to da li su ovi navodi u potpunosti istiniti.

Jedna od glavnih tvrdnji o foliji za skidanje stomaka je da ona pomaže u sagorijevanju masnoća, ali nema dovoljno naučnih dokaza da podrže ovu tvrdnju. Ne postoje naučni radovi koji pokazuju da folija ima sposobnost da izazove sagorijevanje masnoća u trbuhu.

Također, postoje sumnje u to da li folija stvarno pomaže u smanjenju obima trbuha. U stvari, neki ljudi su izjavili da su primijetili nešto smanjenje obima trbuha nakon što su koristili foliju, ali to može biti zbog efekta stiskanja kože, a ne zbog sagorijevanja masnoća.

Iako postoje neke tvrdnje da folija pomaže u poboljšanju cirkulacije i tonusa kože, opet nema dovoljno naučnih dokaza da podrže ove navode.

Ukratko, skidanje stomaka folijom se može smatrati mitom. Nema dovoljno naučnih dokaza da podrže tvrdnje o sagorijevanju masnoća, smanjenju obima trbuha ili poboljšanju cirkulacije i tonusa kože. Ako želite smanjiti obim trbuha, najbolje je da se fokusirate na zdravu ishranu i redovno vježbanje, što su pouzdani načini da se postigne taj cilj.

Izvor: zabavasabalkana.com

Previous articleVoćna dijeta je moćna dijeta
Next articleCimet i med za mršavljenje