Home Zdravlje Istražili smo: Skincare sastojci koje trudnice i dojilje mogu koristiti

Istražili smo: Skincare sastojci koje trudnice i dojilje mogu koristiti

5565
0

U posljednje vrijeme, sve više se govori o važnosti pravilne negi kože, pogotovo u trudnoći i tijekom dojenja. No, postoje mnoge nedoumice oko toga koji sastojci su sigurni za upotrebu u ovim razdobljima. Stoga smo se odlučili istražiti koji su sastojci skincare proizvoda sigurni za trudnice i dojilje.

Prvo, važno je napomenuti da je uvijek najbolje da se trudnice i dojilje posavjetuju sa svojim liječnikom prije nego što počnu koristiti bilo koje skincare proizvode, posebno ako imaju bilo kakvih problema sa kožom.

Sada, kada je to rečeno, postoji nekoliko sastojaka koji se smatraju sigurnim za upotrebu u ovim razdobljima. To uključuje:

Hidratantne kreme i ulja: Trudnice i dojilje trebaju posebnu pažnju posvetiti hidrataciji kože, pogotovo ako doživljavaju suhoću ili ljuskanje kože. Bezbojna ulja, poput maslinovog i kokosovog ulja, su odlična opcija za hidrataciju kože, kao i neki hidratantni proizvodi koji sadrže prirodne sastojke poput aloe vere i shea maslaca.

Nježni čističi: Trudnice i dojilje trebaju izbjegavati proizvode koji sadrže agresivne sastojke poput alkohola, benzoil peroksida i salicilne kiseline. Umjesto toga, trebaju birati nježne čističe na bazi vode ili ulja, koji će se lako isprati i neće isušiti kožu.

Neirritantni tonici i toneri: Tonici i toneri su odlični za održavanje pH ravnoteže kože i pomoću uklanjanju ostataka šminke i nečistoća. Međutim, trebaju se izbjegavati proizvodi koji sadrže alkohol ili agresivne sastojke, te se trebaju birati tonici i toneri koji su neirritantni i prirodni.

Izvor: zabavasabalkana.com

Previous articleOtkrivamo kako se pokrenuti i motivirati za vježbanje
Next articleUtjecaj tjelovježbe na kognitivne sposobnosti