Home Zdravlje Maksi snaga pohranjena u mini sjemenkam

Maksi snaga pohranjena u mini sjemenkam

5731
0

Mini sjemenke, poput chia sjemenki, lana, i suncokreta, su male, ali jako nutritivne namirnice koje su punjene hranjivim tvarima i imaju visoku maksimalnu snagu pohranjenu u sebi. Chia sjemenke su posebno poznate po svom visokom sadržaju omega-3 masnih kiselina, vlakana, proteina, i minerala poput kalcija, magnezija i željeza. Lana je također bogata vlaknima, proteinima, i mineralima poput fosfora, cinka, i selena. Suncokretove sjemenke su također dobar izvor proteina, a također sadrže visoke količine vitamina E, koji je dobar za kožu i imunološki sustav.

Ove mini sjemenke su lako dostupne u trgovinama i mogu se koristiti na razne načine u kuhinji. Možete ih dodati u smoothieje, jogurt, ili ih koristiti kao zamjenu za brašno u pecivima i slično. Mogu se koristiti i kao začin za salate ili kao zdrava posna priloga.

Ukratko, mini sjemenke su jako nutritivne namirnice koje sadrže visoku maksimalnu snagu pohranjenu u sebi. One su lako dostupne i mogu se koristiti na razne načine u kuhinji, što ih čini odličnim dodatkom u zdravu prehranu.

Postoji mnogo različitih vrsta sjemenki koje mogu biti odličan izvor snage i hranjivih tvari. Među najboljima su:

Chia sjemenke - ovo su male, ali nutritivne sjemenke koje su punjene omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, proteinima, i mineralima poput kalcija, magnezija i željeza.

Lana - ovo su sjemenke koja su bogata vlaknima, proteinima, i mineralima poput fosfora, cinka, i selena.

Suncokretove sjemenke - ovo su sjemenke koje su dobar izvor proteina, a također sadrže visoke količine vitamina E, koji je dobar za kožu i imunološki sustav.

Leća - ovo su sjemenke koje su bogate proteinima, vlaknima, i mineralima poput željeza, fosfora, i cinka.

Chia sjemenke - ovo su sjemenke koje su punjene omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, proteinima, i mineralima poput kalcija, magnezija i željeza.

Sve ove sjemenke su odličan izvor snage i hranjivih tvari, pa ih možete uključiti u svoju prehranu kako biste se osjećali puni energije i snage.

izvor:zabavasabalkana.com

Previous articlePet najboljih hidratantnih krema
Next articleNajjednostavniji make up trik koji će potpuno promijeniti način na koji nanosite puder