Home Zdravlje Mirisna ulja za ljeto od kojih se nećemo odvajati

Mirisna ulja za ljeto od kojih se nećemo odvajati

5441
0

Ljeto je vrijeme godine kada se želimo osjećati svježe i ugodno, a jedan od načina za postizanje toga je korištenje mirisnih ulja. Mirisna ulja su snažna sredstva koja mogu imati blagotvoran učinak na naše raspoloženje i dobrobit. Postoje mnoge vrste mirisnih ulja koja se mogu koristiti tijekom ljeta, a ovdje navodimo neke od njih od kojih se nećemo odvajati.

Eukaliptusovo ulje se odlično pokazalo kod liječenja respiratornih problema i ublažavanja simptoma prehlade. Osim toga, ovo ulje ima svjež, osvježavajući miris koji se dobro uklapa u ljetnu atmosferu.

Peppermintovo ulje također ima svjež, osvježavajući miris i može se koristiti za liječenje glavobolje i ublažavanje simptoma prehlade. Osim toga, ovo ulje se može koristiti u masaži kako bi se ublažio grč u mišićima i poboljšao protok krvi.

Lavandino ulje se odlično pokazalo kod liječenja stresa i anksioznosti te se može koristiti u masaži kako bi se postigao opuštajući učinak. Osim toga, lavanda ima blag, umirujući miris koji se odlično uklapa u ljetnu atmosferu.

Sandalovo ulje se često koristi u parfemima zbog svojeg blagog, ugodnog mirisa. Osim toga, ovo ulje se može koristiti za poboljšanje tena i ublažavanje kožnih iritacija.

Citrusna ulja, poput limunova i narančina ulja, imaju svjež, osvježavajući miris te se mogu koristiti za poboljšanje raspoloženja i ublažavanje stresa. Osim toga, ova ulja se mogu koristiti u masaži kako bi se ublažili grčevi u mišićima i poboljšao protok krvi.

Izvor: zabavasabalkana.com

Previous articleRazmislite dva puta da li cete rezati kožicu pored noktiju
Next articlePuderi u kamenu koji savršeno matiraju kožu