Home Zdravlje Savjeti Najbolje vježbe za starije osobe

Najbolje vježbe za starije osobe

4783
0

Vježbanje je važno za osobe svih dobnih skupina, ali je posebno važno za starije osobe jer im pomaže održati zdravlje i dobrobit. Međutim, starije osobe trebaju prilagoditi svoj program vježbanja svojim sposobnostima i zdravstvenim potrebama.

Jedna od najboljih vrsta vježbanja za starije osobe je hodanje. Hodanje je lako i dostupno, a također pomaže održavanju dobre kondicije i ravnoteže. Starije osobe također mogu uključiti vježbe za jačanje mišića, poput izvođenja sit-upova ili rada s utezima, kako bi ojačale svoje tijelo i poboljšale funkcioniranje svakodnevnih aktivnosti.

Plivanje je također odlična vrsta vježbanja za starije osobe jer ne opterećuje zglobove, a također pomaže održavanju dobre kondicije i jačanju mišića.

Yoga ili tai chi su još neke vrste vježbanja koje su odlične za starije osobe jer pomažu u održavanju ravnoteže i fleksibilnosti.

Važno je da starije osobe prilagode svoj program vježbanja svojim sposobnostima i da se posavjetuju sa svojim liječnikom prije nego što počnu s bilo kojim programom vježbanja. Dobro planiran i redovit program vježbanja može pomoći starijim osobama da održe zdravlje i dobrobit te da se osjećaju bolje u svakodnevnom životu.

Previous articleŠtetnost pasivnog pušenja
Next articleŠta se dešava u organizmu ako previše spavamo?