Home Zdravlje Nekoliko trikova za sprječavanje pucanja kose

Nekoliko trikova za sprječavanje pucanja kose

5351
0

Kosa je jedan od najvažnijih dijelova našeg tijela i mnogi ljudi brinu o njoj i nastoje spriječiti da njihova kosa puca. Evo nekoliko trikova koji vam mogu pomoći u sprječavanju pucanja kose:

Koristite vlažeće proizvode za kosu: Suha kosa je sklona pucanju, stoga je važno da je navlažite koristeći vlažeće proizvode za kosu poput maske za kosu ili serum za kosu.

  • Operite kosu vodom hladnijom od tjelesne temperature: Vruća voda može isušiti kosu i dovesti do pucanja, stoga je važno da je operite hladnijom vodom.
  • Nemojte previše češljati mokru kosu: Mokra kosa je osjetljivija i lakše se može raspasti, stoga nemojte previše češljati mokru kosu i koristite češalj sa širokim zubima.
  • Pazite što radite sa kosom kada je mokra: Nemojte se previše maziti sa kosom kada je mokra i nemojte ju previše gnječiti ručnikom. Bolje ju je samo malo osušiti ručnikom i ostaviti da se sama osuši.
  • Koristite zaštitne proizvode pri stylingu kose: Ako često stylete kosu, koristite proizvode koji će je zaštititi od topline poput seruma za zaštitu od topline ili spreja za zaštitu od topline.
  • Pijte dovoljno vode: Zdrava prehrana je važna za zdravu kosu, a to uključuje i piti dovoljno vode. Pijenje dovoljno vode pomaže u hidrataciji tijela, što može dovesti do sjajnije i manje suhe kose.
  • Koristite prirodne proizvode za kosu: Kemijski proizvodi za kosu mogu oštetiti kosu i dovesti do pucanja, stoga je bolje koristiti prirodne proizvode poput ulja za kosu ili pire od avokada kao masku za kosu.

Uključivanjem ovih trikova u vašu rutinu njege kose, moći ćete spriječiti

Izvor: zabavasabalkana.com

Previous articleSve što trebate znati o ekcemu na licu: njega kože protiv ranica i svrbeža
Next articleUlja za tuširanje od kojih će vaša koža cijele zime biti meka