Home Zdravlje Proizvodi koji će spasiti i najumorniju kožu

Proizvodi koji će spasiti i najumorniju kožu

5578
0

Često se dešava da se naša koža osjeća umorna, iscrpljena i beživotna, a to može biti zbog mnogih razloga, poput prekomjerne izloženosti suncu, neadekvatne njege kože, stresa ili nedostatka sna. Srećom, postoje proizvodi koji mogu pomoći da vaša koža izgleda i osjeća se svježije i zdravije.

  • Hidratantna krema za lice: Koža koja je dobro hidratizirana izgleda mlađe i svježije. Potražite hidratantnu kremu koja sadrži sastojke poput glicerina ili hijaluronske kiseline, koji pomažu da se koža zadrži hidratiziranom.
  • Maska za lice: Korištenje maske za lice dva do tri puta tjedno može pomoći da se koža osveži i da se poboljša njena tekstura. Potražite maske sa sastojcima poput gline, koja pomaže da se uklone mrtve stanice kože, ili ekstrakti biljaka poput kamilice i aloe vere, koji pomažu da se koža smiri.
  • Serumi: Serumi su proizvodi koji se lako apsorbiraju u kožu i obično sadrže koncentrirane doze aktivnih sastojaka. Potražite serume sa sastojcima poput vitamina C ili retinola, koji pomažu da se koža zategne i da se poboljša njena tekstura.
  • Tonik za lice: Tonik za lice može pomoći da se koža osveži i da se uklone nečistoće sa površine kože. Potražite tonik sa sastojcima poput aloe vere ili kamilice, koji imaju smirujuće i hidratizirajuće djelovanje.
  • Ručnik za lice: Korištenje ručnika za lice može pomoći da se koža očisti i da se poboljša cirkulacija, što može dovesti do boljeg izgleda i osjećaja kože.

Izvor: zabavasabalkana.com

Previous articleKako se zapravo pravilno čisti lice, 5 pravilnih koraka
Next articleIzbjegnite ovu grešku ako želite imati sjajnu kožu