Home Zdravlje Savjeti Šta se dešava u organizmu ako previše spavamo?

Šta se dešava u organizmu ako previše spavamo?

5090
0

Previše spavanja, odnosno višak sna, može imati negativan utjecaj na zdravlje i dobrobit. Istraživanja su pokazala da osobe koje spavaju više od 10 sati dnevno imaju veći rizik od različitih vrsta bolesti, uključujući i srčane bolesti i dijabetes tipa 2.

Prekomjerno spavanje također može dovesti do povećanja tjelesne težine, što je povezano s povećanim rizikom od različitih vrsta bolesti, poput dijabetesa i srčanih bolesti. Prekomjerno spavanje također može dovesti do smanjenja razine energije i motivacije te do problema s koncentracijom i pamćenjem.

Ukoliko se osjećate umornima i bez energije iako spavate dovoljno, važno je da se posavjetujete sa svojim liječnikom kako biste utvrdili uzrok. To može biti posljedica neke druge bolesti ili stanja, pa je važno da se utvrdi ispravan uzrok kako bi se moglo poduzeti odgovarajuće liječenje.

Ukoliko imate problema s prekomjernim spavanjem, važno je da se pridržavate redovitog rasporeda spavanja i da se trudite da spavate manje sati dnevno. Također, važno je da se pridržavate zdravih navika, poput redovitog vježbanja i zdrave prehrane, kako biste održali dobro zdravlje i dobrobit.

Previous articleNajbolje vježbe za starije osobe
Next article5 navika koje će popraviti vaše raspoloženje