Home Zdravlje Savjeti Toneri uz koje će vaša plava kosa zablistati bez bakrenih nijansi

Toneri uz koje će vaša plava kosa zablistati bez bakrenih nijansi

32351
0

Plava boja kose može biti jednako zahtjevna za održavanje kao i tamne boje, pogotovo ako se želite riješiti bakrenih nijansi. No, postoje toneri za kosu koji su posebno dizajnirani za njegu plave kose i pomažu u uklanjanju neželjenih bakrenih nijansi.

Prvo, važno je odabrati toner sa što manje amonijaka. Amonijak može oštetiti kosu i dovesti do suhoće i lomljivosti, što nije idealno za već oštećenu plavu kosu.

Sljedeći korak je pronaći toner sa hladnim, plavim pigmentima. Ovi toneri su najbolji za neutraliziranje bakrenih nijansi i dodavanje sjaja plavoj boji kose. Neki od popularnih proizvoda su:

Wella Color Charm T18 Lightest Ash Blonde toner
Manic Panic Virgin Snow toner
L'Oreal Paris Colorist Secrets Brass Banisher

Kada koristite toner, važno je pratiti upute na proizvodu i testirati ga na malom dijelu kose prije nego što ga nanosite na cijelu kosu. Također, nije preporučljivo koristiti toner svaki put kada operete kosu – to bi moglo dovesti do prevelike izloženosti kemikalijama i oštećenja kose.

Ukoliko želite održavati plavu boju kose, važno je koristiti proizvode za njegu kose namijenjene upravo plavoj boji, kao i redovito koristiti hladnu vodu prilikom pranja kose kako bi se spriječilo gubitak boje.

Ukratko, ako želite da vaša plava kosa zablista bez bakrenih nijansi, odaberite toner sa hladnim, plavim pigmentima i nježnim sastojcima te se pridržavajte uputa za upotrebu i njegu plave kose.

Najbolja nijansa plave za tvoj podton kose

Ali kako u moru plavih izabrati onu koja će najbolje pristajati tvom podtonu? Izbor se može učiniti nemogućim, zato bi trebala znati sljedeće:

*Ako je tvoj podton hladan, onda su za tebe optimalne pepeljaste i hladne nijanse plave.

*Ako imaš toplije tonove, onda bi tvoj izbor trebale biti bogatije, toplije plave.

Kako izabrati “onu pravu”?

Prilikom kupovine boje uvijek gledaj broj koji piše na pakiranju. Prva znamenka označava nijansu, a druga tonove (između njih se najčešće nalazi točka, eventualno crtica). Ove brojke ti mogu pomoći da izbjegneš žutilo koje se javlja nakon bojenja.

Nijanse plavih boja:

– tamno plava (iako šestica spada u grupu plavih, ona je zapravo srednje smeđa); – srednje plava;– svijetlo plava;910, u pitanju su najsvjetlije plave i posebno plave.

Tonovi za plavu kosu:

Ton je ključan prilikom izbora plave, jer o njemu ovisi hoće li boja biti bež, pepeljasta, žuta, bijela ili bisernog tona. Zato su i ovdje važni brojevi:– prirodan; – pepeljast; – violet; – zlatan; – bakreni; – crveni; – mahagonij; – duhan; – biserni i – bež.

Kako postati plava bez žutih tonova?

Kad si izabrala svoju savršenu nijansu plave, vrijeme je da se baciš na posao. Vodi računa i prati upute s pakiranja i ne zaboravi da će u kućnim uvjetima najbolje efekte dati posvjetljivanje kose za dvije do tri nijanse. Uvijek čuvaj jednu rezervnu boju kod kuće kako bi u svakom trenu mogla premazati korijen kad izrast postane upadljiv.

Izbjegavaj peglu za kosu, fen, figaro…

Pretjerana toplina može uništiti vlasi, a to je posebno vidljivo na plavoj kosi. Izbjegavaj prečesto „peglanje“, ispravljanje i feniranje na visokim temperaturama. Pažljivo češljaj kosu kako bi se manje „trgala“ i jednom tjedno apliciraj masku.

Uporaba hidrogena

Za bojenje kose kod kuće, koristi hidrogen koji se isključivo nalazi u pakiranju boje za kosu, u skladu s navedenim uputama za uporabu.

Blajh može, ali… Postoji i bolje rješenje!

Klasično bojenje u plavo često podrazumijeva i korištenje blajha. On ima za cilj posvijetliti kosu prije nego što na nju apliciramo plavu boju. Što je prirodna boja kose tamnija, bit će potrebno više seansi za postizanje željenog efekta. Pravilno rukovanje blajhom u situacijama kad kosa nije previše tamna, apsolutno je dozvoljeno i u kućnim uvjetima, naravno, ako se pridržavaš uputa.

Ako se bojiš koristiti blajh izvan frizerskog salona, a želiš drastičnu promjenu i voljela bi od izrazite brinete postati platinasta plavuša, isprobaj L’Oreal Paris Préférence Bleach 9L, nijansu koja može posvijetliti kosu čak do devet tonova!

Izvor: https://www.zabavasabalkana.com/

Previous articleNapitak od celera: Recept za supermenski doručak uz koji ćete se osjećati kao novi
Next articleDa li je caj od koprive bitan za nas imuno sistem