Home Zdravlje Sve što morate znati o pastama za izbjeljivanje zuba

Sve što morate znati o pastama za izbjeljivanje zuba

5512
0

Pasta za izbjeljivanje zubi je proizvod koji se koristi za uklanjanje mrlja i poboljšanje izgleda zuba. Postoje različite vrste pasti za izbjeljivanje zuba, od onih koje se koriste u stomatološkim ordinacijama do onih koje se prodaju u trgovinama.

Pasta za izbjeljivanje zubi koja se koristi u stomatološkim ordinacijama obično sadrži veću koncentraciju aktivne tvari za izbjeljivanje, poput peroksida, i mora se koristiti pod nadzorom stomatologa. Pasta za izbjeljivanje zubi koja se prodaje u trgovinama obično sadrži manju koncentraciju aktivne tvari i može se koristiti kod kuće.

Pasta za izbjeljivanje zubi može pomoći u uklanjanju mrlja i poboljšanju izgleda zuba, ali neće učiniti zube bijelijima od prirodne boje. Ako želite zube koji su znatno bijeliji od prirodne boje, možda ćete trebati profesionalno izbjeljivanje zubi.

Prije nego što odlučite koristiti pastu za izbjeljivanje zubi, trebali biste se posavjetovati sa svojim stomatologom. On ili ona može dati savjete o tome koja pasta za izbjeljivanje zubi je najbolja za vas i koliko često je trebate koristiti. Također je važno da se pridržavate uputa za uporabu i da se pridržavate preporučenog vremena pranja zubi kako biste izbjegli oštećenja zubnog mesa i zubnog caklin.

Izvor: zabavasabalkana.com


Previous articleUtjecaj tjelovježbe na kognitivne sposobnosti
Next articlePostoji šansa da cijeli život imate kovrčavu kosu, a da toga niste ni svjesne