Home Zdravlje Voćna dijeta je moćna dijeta

Voćna dijeta je moćna dijeta

5389
0

Voćna dijeta je sve popularnija u posljednje vrijeme, a to nije ni čudno s obzirom na sve prednosti koje ona pruža. Voće je bogato hranjivim tvarima i vlaknima te ga često preporučuju nutricionisti kao zdravu i uravnoteženu prehranu.

Voćna dijeta se sastoji od velikih količina voća i povrća te se preporučuje da se u toku dana konzumira oko pet porcija voća i povrća. Osim što su puni hranjivih tvari, voće i povrće su i vrlo ukusni te se lako mogu uklopiti u svakodnevnu prehranu.

Voćna dijeta ima mnoge prednosti za zdravlje. Ona pomaže u smanjenju rizika od bolesti srca, dijabetesa i nekih vrsta raka. Voće i povrće su također izvori antioksidanata koji pomažu u zaštiti tijela od oštećenja stanica i spriječavanju starenja. Voćna dijeta također pomaže u održavanju težine i smanjenju masnoća u tijelu.

Voćna dijeta je također dobar izbor za one koji žele izgubiti težinu, jer voće i povrće su vrlo niskokalorični i puni vlakana koja pomažu u održavanju zdrave tjelesne težine. Voćna dijeta je također lako prilagodljiva i može se prilagoditi individualnim potrebama i preferencijama.

Ipak, treba imati na umu da je važno balansirati dijetu i uključiti i druge zdrave namirnice poput proteina, zdravih masti i ugljikohidrata. Potrebno je također piti dovoljno tekućine, a preporučljivo je unositi i neke dodatke prehrani poput probiotika i vitamina.

Izvor: zabavasabalkana.com

Previous articlePrikaz bolesnice s migrenskom glavoboljom, bolovi u dijelovima glave
Next articleDa li je skidanje stomaka folijom istina ili mit